U ulici Bosanska položeno cvijeće i odata počast u znak sjećanja na ubijene sarajevske mališane

Danas je, u ulici Bosanska kod broja 4, u “C” fazi naselja Alipašino polje, u Općini Novi Grad, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, obilježena godišnjica ubistva šestero djece. Tim povodom, u ime Grada Sarajeva, zamjenice predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mira Jurić i Edina Gabela odale su počast i položile cvijeće na mjesto stradanja.

Na tom mjestu je, prije 24 godine, od eksplozivnog dejstva tri minobacačke granate ispaljene sa agresorskih položaja, ubijeno šestero djece, a šestero ih je ranjeno, dok su se sankali.

Tog dana ubijeni su Indira Brković (1982), Jasmina Brković (1989), Mirza Dedović (1986), Danijel Jurenić (1983), Nermin Rizvanović (1981) i Admir Subašić (1986).

„Nikada ne smijemo zaboraviti da je agresor ovdje počinio strašan, najstrašniji zločin. Naša je obaveza da to pamtimo i njegujemo kulturu sjećanja”, poručeno je, između ostalog, na obilježavanju ove tužne godišnjice.

Pored delegacije Grada Sarajeva, obilježavanju godišnjice prisustvovale su porodice ubijenih mališana, komšije i sugrađani, brojne delegacije, predstavnici udruženja, te učenici i predstavnici OŠ “Meša Selimović”.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply