Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović zakazao je Konstituirajuću sjednicu Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu, koja će se održati dana 04.10.2023. godine, s početkom u 15.00 sati, u Ovalnoj sali Gradskog vijeća Grada Sarajeva, ul. Hamdije Kreševljakovića broj 3.

Na sjednici će se, između ostalog, razmatrati i Program obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu.

Potrebno je podsjetiti da je Gradsko vijeće Grada Sarajeva na svojoj 30. sjednici održanoj krajem jula mjeseca 2023. godine, svojom Odlukom formiralo Odbor za organizaciju ove manifestacije.
Odbor čine predstavnici Grada Sarajeva, Olimpijskog komiteta BiH, predstavnici različitih nivoa vlasti u BiH, od predstavnika Vijeća ministara do općina, predstavnici saveza zimskih sportova BiH, predstavnici subjekata koji upravljaju borilištima za takmičenja u zimskim sportovima i u gradu Sarajevo i u gradu Istočno Sarajevo, te predstavnici drugih javnih poduzeća i ustanova Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo i drugih subjekata koji će doprinijeti uspješnoj realizaciji ove manifestacije.
Odbor za organizaciju je osnovan, prije svega, da bi donio program obilježavanja ove značajne godišnjice, obezbjedio uslove za njegovu realizaciju i pratio pripreme, organizaciju i održavanje same manifestacije.

Odborom predsjedava Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a njegovi zamjenici su gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić i akademik Izet Rađo, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.