Na Dan grada Sarajeva, u srijedu 6. aprila 2022. godine u 17.00 sati, u Vijećnici će se održati Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva koju će otvoriti predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović. Pored gradskih vijećnika, na sjednicu su, između ostalih, pozvani predstavnici svih nivoa vlasti u zemlji, predstavnici ambasada i drugih međunarodnih institucija u BiH, organizacije civilnog društva i boračke organizacije, bivši gradonačelnici te druge zvanice, kao i gosti iz prijateljskih i bratskih gradova.

Nakon prigodnog obraćanja gradonačelnice Grada Sarajeva Benjamine Karić, uslijedit će proglašenje i dodjela priznanja i nagrada Grada Sarajeva.

Sjednica će biti obogaćena umjetničkim programom.

Građani Sarajeva moći će u direktnom TV prijenosu pratiti Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva. Svečanu sjednicu će prenositi TVSA.

Pozivamo sve medijske ekipe koje su se prijavile za Svečanu sjednicu, da se, u slučaju potrebe, obrate na našu e-mail adresu, kako bi adekvatno, bez smetnji, popratili ovaj događaj i o njemu obavijestili javnost.