Delegacija Grada Sarajeva boravi u službenoj posjeti Gradu Dubrovniku

Na poziv gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mirela Džehverović i gradski vijećnik Alem Logo, predsjedavajući Komisije za međunarodnu saradnju Gradskog vijeća, borave u službenoj posjeti Gradu Dubrovniku.

Uoči otvaranja 75. Dubrovačkih ljetnih igara, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice, zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, pročelnice za kulturu i baštinu Julijane Antić Brautović te predsjednice Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Katarine Doršner, susreo se s predstavnicima gradova prijatelja, među kojima su delegacija Sarajeva, Bad Homburga, Sorrenta, Graza i Montereya.

 „Neizmjerno smo sretni što vas možemo ugostiti danas. Dubrovačke ljetne igre su za nas jedinstvene i čast nam je večeras na svečanoj ceremoniji dijeliti našu bogatu tradiciju i kulturu s vama. Svake godine se trudimo da bude drugačije i nadam se da će vam se ovogodišnje izdanje svidjeti“, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

 Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović se zahvalila gradonačelniku Frankoviću i njegovim saradnicima na toplom gostoprimstvu te istakla da Grad Sarajevo i Grad Dubrovnik njeguju izuzetno dobru saradnju, koja se temelji na tradicionalnom prijateljstvu i zajedničkim ciljevima formalizovanim kroz Povelju o prijateljskoj saradnji dvaju gradova.

 U okviru zvaničnog programa posjete, delegacija Grada Sarajeva prisustvovat će  i ceremoniji otvaranja 75. Dubrovačkih ljetnih igara.

There are no comments yet.

Leave a Reply