Svečano otvoren novoizgrađeni kružni tok u naselju Pofalići

Na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Sarajevu, na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života u naselju Pofalići, danas je zvanično otvoren novoizgrađeni kružni tok.

Novoizgrađeni kružni tok jedan je od strateških projekata Općine Novo Sarajevo kojim će se poboljšati funkcionalnost ove velike raskrsnice, te rasteretiti saobraćaj iz pravca naselja Pofalići I i II.

“Sa ovim kružnim tokom je stvoren preduslov za masovnu i veliku gradnju na području Novog Sarajeva”, kazao je predsjedavajući Gradskog vijeća, dr. Igor Gavrić.

Dodao je kako je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na Dan Općine i uoči svetog mjeseca odlučio pokloniti ramazanski top, a koji će biti na brdu Hum kao jedna od njegovih prvih faza revitalizacije.

Ovaj kružni tok veliki je preduslov za buduće infrastrukturne projekte koji će općinska administracija, Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo realizirati, najavio je Gavrić.

Otvaranje kružnog toka upriličeno je povodom obilježavanja 16. maja – Dan Općine Novo Sarajevo i godišnjice Pofalićke bitke, a uz poštivanje svih epidemioloških mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID 19.

There are no comments yet.

Leave a Reply