Rukovodstvo Gradskog vijeća Grada Sarajeva sa predsjedavajućim vijeća četiri gradske općine  

U kabinetu predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmina Ademovića, danas je održan koordinacijski sastanak s predstavnicima sve četiri gradske općine.

S obzirom na haotično stanje u Gradu Sarajevu, koje se prvenstveno ogleda u nekoordiniranosti zajedničkog djelovanja sve četiri gradske općine, bilo je nepohodno pokrenuti procese razgovora i zajedničkog planiranja ključnih poteza koji će voditi ka regulaciji i boljoj uvezanosti općina u jedinstvenom djelovanju o temama kao što su:

  • Regulacioni planovi
  • Uređenje korita rijeke Miljacke
  • Izgradnja i povezivanje bilicklističkih staza
  • Održavanje čistoće grada i spomenika od važnosti za Grad Sarajevo
  • Gradski autoput

Na ovom sastanku su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Mirza Batalović, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sead Đozo, predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše te predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Mirza Selimbegović, kao i zamjenici predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović i dr. Dragan Stevanović.

Doneseni su konkretni zaključci i usaglašeni interesi, pri čemu je istaknut primarni stav svih gradskih općina o neophodnosti redovnog sastajanja i zajedničkog djelovanja.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply