Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović susreo se sa predstavnicima bošnjačke zajednice Kosova: Inicirana saradnja gradova Sarajeva i Prištine

Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović danas je u Vijećnici ugostio predstavnike bošnjačke zajednice u Konsultativnom vijeću zajednica pri Uredu predsjednice Kosova. Prijemu su prisustvovali gosp. Agim Ferati, predsjedavajući KVZ, te članovi gđa. Senada Sagdati, gosp. Almedin Fejza, gosp. Sead Bardhi i gosp. Zijush Ahmeti.

Tokom prijateljskog susreta, gosp. Agim Ferati upoznao je predsjedavajućeg Gradskog vijeća Jasmina Ademovića da je cilj posjete Bosni i Hercegovini prisustvo na sjednici Upravnog odbora Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca. Razgovarano je o djelovanju ove institucije i programskim ciljevima koje baštini.

Razmijenjena su mišljenja vezana za potrebu stvaranja uslova koji bi omogućili razvijanje saradnje bosanskohercegovačkih i kosovskih gradova, a čemu bitan doprinos može dati upravo bošnjačka zajednica na Kosovu.

Gosti su uputili poziv zvaničnicima Grada Sarajeva da posjete Prizren i Prištinu, gradove sa većom bošnjačkom zajednicom, u cilju uspostavljanja saradnje, prije svega na polju obrazovanja, kulture i sporta.

There are no comments yet.

Leave a Reply