Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović prisustvovao Molitvenom doručku u Washingtonu

Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović koji boravi u Washingtonu, na poziv Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, danas je prisustvovao tradicionalnom Molitvenom doručku.

Grad Sarajevo na ovom skupu predstavljaju predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović i gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić.

„Okupili smo se iz više od 90 zemalja iz čitavog svijeta da zajedno, kao ljudi različitih vjerovanja, kultura i pozadina, molimo za naše države i mir u svijetu. Ujedno koristimo i priliku da najuticajnijim ljudima svijeta predstavimo Grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu“, istakao je predsjedavajući Ademović.

Dodao je da je ovo jedan od najvećih i najvažnijih diplomatskih događaja i iskazao ponos što je i Grad Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine, njegov dio. Ovo je prilika da se Sarajevo promoviše na najvišem nivou na međunarodnoj sceni te da se ojačaju postojeća i stvaraju nova prijateljstva.

Tokom posjete Washingtonu, delegacija Grada Sarajeva učestvuje na drugim događajima, multilateralnim i bilateralnim susretima.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply