Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović otvorio međunarodni rukometni turnir “2. Sarajevo Handball Winter Cup 2024”

Jučer je predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović, u sportskoj dvorani “Goran Čengić”,  otvorio drugi međunarodni rukometni turnir “Sarajevo Handball Winter Cup 2024”.

Nakon izuzetnog uspjeha prošlogodišnjeg turnira, ovaj,  još veći sportski događaj, koji se održava od 11. do 13. januara 2024. godine, okupio je vrhunske mlade rukometaše od 14 do 16 godina iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Turnir se održava u sportskoj dvorani “Goran Čengić”, a očekuju se odlične utakmice u organizaciji škole rukometa „Sedmerac“ iz Sarajeva.

Uz sportski, projekat ima i turistički i socijalno-edukativni karakter na kojem će mladi sportisti širiti svoja poznanstva, ali i upoznati se sa kulturnim i historijskim znamenitostima grada Sarajeva.

U svom obraćanju, predsjedavajući Ademović istakao je važnost podrške sportskim manifestacijama koje promovišu zajedništvo i zdrav način života.

“Izuzetno sam ponosan što je i Grad Sarajevo dao podršku ovom projektu. Turnir nije samo sportsko takmičenje, već prilika da grad Sarajevo pokaže svoju predanost promovisanju sportskih vrijednosti i poticanju mladih na aktivno sudjelovanje u sportu.”

U ime Grada Sarajeva izražavam zahvalnost učesnicima, trenerima, navijačima i svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnoj organizaciji ove manifestacije”, rekao je Ademović.

Dodao je da će turnir pružiti nezaboravno iskustvo kako ljubiteljima rukometa, tako i široj javnosti, te da će  Grad Sarajevo, i ubuduće, davati podršku takmičenjima koja doprinose kulturnoj i sportskoj promociji našeg grada.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply