Predsjedavajući Gradskog vijeća dr. Igor Gavrić otvorio drugi Unusual Marathon

U sportskom centru „Safet Zajko“, u nedjelju je, pod pokroviteljstvom Gradskog vijeća  Grada Sarajeva,  održan „2nd Unusual Marathon – moja priča, moja trka BH Telecom“.

Organizatori utrke,  neformalna trkačka grupa „Dečki u plavom“, su sa zadovoljstvom objavili da je Unusual Marathon dobio svog glavnog sponzora – BH Telecom.

Utrku je, u ime Grada Sarajeva, otvorio predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva dr. Igor Gavrić koji je poželio dobrodošlicu svim učesnicima maratona čiji je prvenstveni cilj promocija grada Sarajeva kao regionalnog centra zimskog turizma, te zdravih životnih navika.

“Hvala „Dečkima u plavom“ koji žele od Sarajeva da naprave jedan pravi olimpijski grad i vrate olimpijski duh u pravom smislu te riječi. Što se mene tiče, vi ste svi pobjednici s obzirom na ovakve uslove pod kojim se ovaj maraton odžava. To mogu samo najbolji”, istakao je, između ostalog, dr. Gavrić.

 Iako tek drugi po redu, Unusual Marathon izrasta u prepoznatljiv brend zimskog Sarajeva, gdje  je prijavljeno više od 300 učesnika iz šest zemalja. Međunarodni karakter i atraktivnost utrke potvrđuje veliki broj prijavljenih učesnika koji dolaze iz Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Amerike, Iraka i mnogih gradova Bosne i Hercegovine.

Manifestacija „2nd Unusual Marathon – moja priča, moja trka BH Telecom“ ima društveno-odgovorni karakter, s obzirom da će se novčani nagradni fond, umjesto na pobjednike, usmjeriti za nabavku trkačke opreme za perspektivne mlade bh. trkače pred kojima su međunarodni uspjesi.

There are no comments yet.

Leave a Reply