Predsjedavajući Ademović uputio inicijativu za podršku projektu kontinuirane rehabilitacije pripadnika boračke populacije i Udruženja logoraša Kantona Sarajevo te ratnih vojnih invalida na „Olimpijskom bazenu Otoka“

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović danas je primio predsjednika Skupštine JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Elvira Hadžiahmetovića i direktora ovog javnog preduzeća Avdiju Hasanovića.

Predstavnici Javnog preduzeća predstavili su predsjedavajućem Ademoviću „Projekt rehabilitacije i vježbanja u vodi za boračku populaciju, RVI i  Udruženje logoraša na Olimpijskom bazenu Sarajevo“, a  koji ovo javno preduzeće planira realizovati.

Osnovni cilj Projekta je  očuvanje i poboljšanje fizičkog i mentalnog zdravlja ove populacije, kao i socijalizacija putem druženja, rehabilitacija i terapeutsko vježbanje u ugodnom okruženju „Olimpijskog bazena Otoka“.

Projektom se nudi kvalitetan program rehabilitacije i vježbanja u vodi za boračku populaciju, RVI i Udruženje logoraša, pod nadzorom multidisciplinarnog tima stručnjaka.

„Naša je obaveza podržavati ovakve projekte i pozitivno djelovati u pravcu stvaranja boljeg okruženja za pripadnike boračke populacije, a posebno ratne vojne invalide i sugrađane koji su bili zatočeni u logorima“, istakao je Ademović.

S ciljem stvaranja uslova za realizaciju Projekta, predsjedavajući Ademović uputio je inicijativu Gradskom vijeću Grada Sarajeva i Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo da Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo daju značajnu finansijsku podršku ovom projektu.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply