Predsjedavajući Ademović upriličio prijem za predstavnike Udruženja „Maloljetnih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. Općine Centar Sarajevo“ 


Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović danas je u Vijećnici upriličio prijem za  predstavnike Udruženja „Maloljetnih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. Općine Centar Sarajevo“.

Predsjednik Udruženja Edin Ćosović upoznao je predsjedavajućeg Gradskog vijeća Jasmina Ademovića da su članovi Udruženja organizovali Marš mira Sarajevo – Srebrenica koji je prešao osmodnevni put od oko 320 kilometara.

„Učesnici marša mira su šumskim stazama koračali dnevno u prosjeku 30-40 kilometara po jako teškom terenu. Zahvaljujući velikoj upornosti i istrajnosti, učesnici su stigli do Potočara bez povreda i odustajanja”, rečeno je na današnjem susretu.

Ekipu učesnika Marša mira činili su Edin Ćosović, Esed Alić, Irfan Čustović, Nermin Sokolović, Amar Alić, Samir Kasumović, Edin Suljagić, Sanjin Zajković, Kemal Muhić, Esad Avdić i Edin Mulić.

Predsjedavajući Ademović se zahvalio predstavnicima Udruženja te naglasio da se nikada ne smije zaboraviti odlučnost i hrabrost svih boraca, među kojima je bilo veliki broj onih koji su kao djeca stupili u odbranu svog grada i države, kao i njihov doprinos u najtežim ratnim dejstvima odlučujućih u borbi za odbranu naše domovine u proteklom ratu.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović naglasio je da će poduzeti sve da Grad Sarajevo, u narednim godinama, da značajniju podršku ovom projektu.

Na kraju susreta predsjedavajući Ademović predstavnicima Udruženja uručio je prigodne poklone.

There are no comments yet.

Leave a Reply