Predsjedavajući Ademović boravio u uzvratnoj posjeti Gradskoj skupštini Grada Zagreba

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović sa saradnicima je, na poziv predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joška Klisovića, boravio u službenoj posjeti Gradu Zagrebu.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović je upliličio prijem za delegaciju Grada Sarajeva. Prijemu su, u ime Gradske skupštine, prisustvovali Ivana Kekin, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, Igor Peternel, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Branko Ančić, predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju i Mirjana Lichtner, pročelnica Stručne službe Gradske skupštine.

Tema sastanka bila je unapređenje dosadašnjih odnosa dvaju gradova. Dogovoreno je potpisivanje novog, unaprijeđenog Sporazuma o saradnji između Grada Sarajeva i Grada Zagreba, u kojem bi se, između ostalog, razradili i unaprijedili i drugi aspekti zajedničkih interesa dva glavna grada. Inicirano je i ponovo pokretanje zajedničkih projekta koji se nisu mogli realizovati za vrijeme pandemije.

Delegacija Grada Sarajeva posjetila je i  Gradsku upravu Grada Zagreba gdje im je predstavljen način rada i nadležnosti Odjela komunalnog redarstva i Zagreb Smart City Hub – platforma koja je središnje mjesto za pronalaženje, pregled i korištenje informacija o Gradu Zagrebu.


U Zagrebačkom holdingu Ivan Novaković, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, Marko Blažević, direktor Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o., i Damir Grgić, voditelj Podružnice Zrinjevac, predstavili su organizaciju grupe te komunalne, prometne i tržišne djelatnosti.


U Podružnici Zrinjevac obišli su rasadnike i saznali sve o uređenju i održavanju javnih i ostalih zelenih površina u Gradu Zagrebu.


Direktor društva Zagrebački električni tramvaj d.o.o. Marko Bogdanović upoznao je predsjedavajućeg Ademovića i predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joška Klisovića s radom nove zagrebačke žičare te projektima u pripremi.

Razmjenom iskustava s predstavnicima zagrebačkog predstavničkog tijela, gradskih ureda i komunalnih tvrtki, predsjedavajući Ademović je upoznat sa inovativnim praksama i projektima koji su primjenjivi i u gradu Sarajevu, s ciljem unapređenja kvalitete života građana.

There are no comments yet.

Leave a Reply