Povodom obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva odata počast i položeno cvijeće na spomen-obilježja

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva dr. Igor Gavrić i gradonačelnik Abdulah Skaka danas, 6. aprila, na ovaj višestruko simboličan dan i na jedan od najsudbonosnijih datuma u historiji glavnog grada Bosne i Hercegovine, odali su počast šehidima i poginulim braniocima našeg grada.

Zvaničnici Grada položili su cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra, na šehidsko mezarje „Kovači“ i na mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, bistu Vladimira Perića Valtera, Spomen-park Vraca, Policijsku škola Vraca, na gradska groblja Lav, Sv. Josip, Sv. Marko i Mezarje Stadion-Koševo, Staro jevrejsko groblje.

Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edina Gabela odala je počast i položila cvijeće na Centralno spomen – obilježje šehidima i poginulim borcima općine Novi Grad.

„Naša je dužnost da čuvamo i njegujemo kulturu sjećanja na sve naše heroje koji su voljeli svoj grad i odlučili da ostanu u njemu u vremenu najtežih iskušenja, prkoseći i dajući svoj život za mir i slobodu“, istakla je Gabela.

„Na Dan grada posebno odajemo počast i posvećujemo pažnju svim našim patriotima, šehidima, braniocima, građanima koji su kroz historiju dali svoj život za slobodno Sarajevo. Njihova žrtva uči nas o važnosti zajedništva i solidarnosti, poštovanja i bezrezervne ljubavi prema svom gradu koji nam je toliko toga pružio”, istakao je gradonačelnik Skaka.

Dodao je da se zbog pandemije koronavirusa, za Dan grada planirane manifestacije ne mogu održati.

There are no comments yet.

Leave a Reply