Povodom obilježavanja 5. aprila – Dana opsade Sarajeva delegacija Grada Sarajeva položila cvijeće i odala počast na “Mostu Suade i Olge” te spomeniku “Dobrinjska barikada”

Danas, 5. aprila, povodom obilježavaanja 32. godišnjice početka najduže opsade jednog grada u novijoj historiji, položeno je cvijeće i odata počast prvim civilnim žrtvama opsade Sarajeva i agresije na nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

Tim povodom, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović, položili su cvijeće na mostu Suade Dilberović i Olge Sučić.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović položio je cvijeće i na spomenik “Dobrinjska barikada”.

Obilježavanje Dana početka opsade Sarajeva počelo je jučer postavkom „Think Freedom 1425“ Edine Selesković u Štrosmajerovoj ulici, a nastavljeno je u Vijećnici Izložbom ,,1425 dana” autora Galiba Lihića i dokumentarnim filmom ,,Djeca Sarajeva“.

Grad Sarajevo će i drugim prigodnim programima obilježiti  historijske datume bosanskohercegovačke prijestolnice, 5. april  – 32. godišnjicu od početka opsade, kao i  6. april – Dan grada Sarajeva.

There are no comments yet.

Leave a Reply