Potpisani ugovori: Grad Sarajevo za sigurne kuće u Bosni i Hercegovini izdvojio 240.000,00 KM

 

Danas je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, u ime Grada Sarajeva, potpisala ugovore sa predstavnicima osam organizacija civilnog društva koje vode sigurne kuće u BiH o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2023. godinu za podršku sigurnim kućama u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović, gradski vijećnik Vedad Deljković, Ingrid Macdonald,  rezidentna koordinatorica UN-a u Bosni i Hercegovini i drugi gosti.

Ugovori su potpisani sa predstavnicima „Fondacije lokalne demokratije“ Sarajevo, fondacijama „Udružene žene“ Banja Luka i „Lara“ Bijeljina, te udruženjima „Medica“ Zenica, „Budućnost“  Modriča, „Žene sa Une“ Bihać, „Vive Žene“ Tuzla i „Žena BiH“ Mostar.

Predsjedavajući Ademović je istakao da Grad Sarajevo pruža kontinuiranu podršku sigurnim kućama u BiH, a  ove godine, imajući u vidu porast nasilja i femicida kojem svjedočimo u posljednje vrijeme, Gradsko vijeće je dalo podršku da se putem rebalansa Budžeta Grada Sarajeva za 2023. godinu izdvoji 240.000,00 KM kao podrška sigurnim kućama u Bosni i Hercegovini koje pružaju pomoć ženama i djeci, žrtvama rodno zasnovanog i porodičnog nasilja.

There are no comments yet.

Leave a Reply