Potpisan Sporazum  o međusobnim pravima i obavezama u pripremi obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine

Danas je održana Prva sjednica Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. u Sarajevu.

Odbor je, na svojoj Prvoj sjednici, usvojio dopunu Okvirnog programa obilježavanja manifestacije, u dijelu programa koji se odnosi na sportski program, odnosno na module memorije.

Diskusija je vođena o kriterijima za sufinansiranje organizacije određenih segmenata programa, na osnovu kojih će se određivati visina sredstava za sufinansiranje, odnosno novi sadržaji programa, pogotovo u oblasti kulture i umjetnosti. Kriteriji se formulišu imajući u vidu ciljeve i smjernice sadržane u Okvirnom programu manifestacije.

Neposredno nakon sjednice Odbora, gradonačelnica Benjamina Karić i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo potpisali su Sporazum o međusobnim pravima i obavezama u pripremi obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

Potpisivanjem ovog Sporazuma, čiji tekst je prethodno usaglašen sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, stvaraju se uslovi za realizaciju programa manifestacije pod okriljem Međunarodnog olimpijskog komiteta te se omogućuje, pod određenim uslovima, korištenje vizualnog identiteta manifestacije i stečevine ZOI 84.

Na kraju je predsjedavajući Odbora Jasmin Ademović uputio poziv svim subjektima, koji smatraju da mogu dati svoj doprinos ovoj manifestaciji, da se odazovu na poziv Grada Sarajeva koji će biti javno upućen.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply