Podizanjem zastave na brdu Hum te odavanjem počasti i polaganjem cvijeća počelo obilježavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Jutros je podizanjem državne zastave i intoniranjem himne na sarajevskom brdu Hum počelo obilježavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svečanosti su, zajedno sa brojnim delegacijama svih nivoa vlasti u BiH, prisustvovali gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, zamjenik gradonačelnice Samir Avdić i gradski vijećnici.

Delegacija Grada Sarajeva položila je cvijeće te učenjem Fatihe i minutom šutnje odala počast šehidima i poginulim borcima na spomen-obilježjima kod Vječne vatre, na mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., te Spomen-parku Vraca.

Cvijeće je položeno i na gradskom groblju Lav, Sveti Josip, Sveti Marko i mezarju Stadion, te Spomen-obilježju ispred Općine Novi Grad Sarajevo.

Dan nezavisnosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bit će obilježen i nizom drugih aktivnosti.

Večeras će se povodom obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma za našu državu, u sarajevskoj Vijećnici sa početkom u 17.00 sati, održati Svečana akademija.

There are no comments yet.

Leave a Reply