Održana zajednička svečana Akademija povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, sinoć je u Vijećnici upriličena svečana Akademija kojoj su prisustvovali brojni predstavnici političkog i javnog života Grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

Domaćini Akademije bili su predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koji su se prigodnim govorima, obratili prisutnim zvanicama.

U ime Gradskog vijeća Grada Sarajeva, sjednici su prisustvovali predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović i zamjenica predsjedavajućeg Mirela Džehverović.

Čestitajući ovaj značajan historijski datum, gradonačelnica glavnog grada BiH,  u svom prigodnom obraćanju je istakla:

„Nezavisnost države BiH koju smo obnovili prije tri desetljeća, ljubomorno, pomno i odlučno čuvamo. Nad njome bdijemo i od nje nikada nećemo odustati.

Nezavisnost se ne dobija jednom za sva vremena. Ne!

Nezavisnost se čuva, održava i jača, na svakom pedlju zemlje, u svakom obliku.

Zato, radimo i gradimo, uvijek i na svakom mjestu“, poručila je Karić.

Svečana akademija povodom 1. marta poslala je snažne poruke, među kojima je i poruka da građani Bosne i Hercegovine budu ponosni na državu koju imaju i u kojoj žive te da njenu budućnost grade po mjeri svih njenih građana, suverenu, nezavisnu i sigurnu.

U umjetničkom dijelu programa učestvovali su fra Mirko Majdandžić i Vareški tamburaši, te pijanistica Amila Rančić.

Nakon prigodnog programa, obilježavanje 30 godina nezavisnosti naše domovine, završeno je osvjetljenjem Vijećnice bojama zastave Bosne i Hercegovine i spektakularnim vatrometom.

There are no comments yet.

Leave a Reply