Održana Komemorativna sjednica povodom smrti Mire Jurić, zamjenice predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Komemorativna sjednica povodom smrti Mire Jurić, zamjenice predsjedavajućeg Gradskog vijeća,  održana je u Vijećnici u prisustvu članova porodice, zvaničnika Federacije, Kantona i Grada Sarajeva, gradskih i općinskih vijećnika, te prijatelja.

Nakon što su prisutni odali počast, prigodnim riječima, od Mire Jurić oprostio se predsjedavajući Gradskog vijeća dr. Igor Gavrić.

“Osobno sam imao sreću i privilegiju biti prvi saradnik našoj dragoj Miri. Obavljajući funkciju zamjenice predsjedavajućeg Gradskog vijeća, shvatio sam da spada u rijetke dragocjene ljude na koje se čovjek uvijek može osloniti, na ljude koji daju mnogo više nego što traže, na ljude od kojih se mnogo može naučiti. Bila je iznimna po tome što se uvijek brinula za druge, a da pritom nije tražila ništa za sebe, što je odlika velikih ljudi”, istakao je, između ostalog, dr. Gavrić.

Potom je dodao da će lik i djelo Mire Jurić, svima koji su je poznavali, ostati putokaz i primjer kako se čovjek treba ponašati i živjeti, te koje mu vrijednosti u životu moraju biti na prvom mjestu.

Članovima porodice, kolegama i prijateljima Mire Jurić, na današnjoj komemoraciji, obratila  se i zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edina Gabela. Govoreći o trenutcima provedenim zajedno, istakla je da je Mira Jurić, svojim  riječima i  djelima,  svaki  dan  dokazivala koliko je veliki čovjek bila.

„ Bila je visoko moralna i tolerantna, ali uvijek jednostavna i dostupna. Veliko joj hvala na svemu što je učinila za naš grad i  društvo u cjelini i sigurna sam da će ostaviti neizbrisiv trag na sve nas“ , istakla je, između ostalog, Edina Gabela.

Od Mire Jurić se, prigodnim govorom, oprostio i njen kolega iz Općinskog vijeća Općine Novi Grad, bivši zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Salko Nikšić.

Mira Jurić, zamjenica  predsjedavajućeg Gradskog vijeća, preminula je u 64. godini, nakon kratke i teške bolesti.

 

 

There are no comments yet.

Leave a Reply