Održan tradicionalni koncert „U susret Bajramu“

Večeras je pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, Muftijstva sarajevskog, Općine Centar i BH Telecoma, u organizaciji Udruženja „Sevdah za mlade“ i Centra za kulturu i mlade Općine Centar, na Trgu djece Sarajeva održan tradicionalni koncert „U susret Bajramu“.

Prisutnim se, prigodnim govorom, obratila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je, između ostalog, istakla da je ponosna što je Grad Sarajevo, podržao manifestaciju umjetnosti i kulture „U susret Bajramu“.

„Neka živi naše Sarajevo, neka žive naši dobri ljudi, i da uvijek, u godinama koje dolaze, stotinama godina, u budućnosti, ovako zajednički slavimo praznike, radujemo se i uživamo u suživotu. To je naše Sarajevo, to je naš duh“, istakla je gradonačelnica Karić, te na kraju obraćanja čestitala predstojeći Bajram.

Potom se prisutnim obratio i predsjedavajući Graskog vijeća Jasmin Ademović koji je čestitao Bajram i istakao da će  Grad Sarajevo, i u budućnosti, davati podršku ovoj manifestaciji, te  se zahvalio organizatorima i ostalim pokroviteljima koji će građanima Sarajeva, i ove godine, prirediti noć za pamćenje.

Na koncertu su nastupili prestižni izvođači duhovne muzike iz Sarajeva, Zenice, Mostara, Novog Pazara, Skoplja i Ankare.

Obilježavanje Bajrama na našim prostorima ima dugu i živu tradiciju. Svojim izvedbama Eldin Huseinbegović, Ibrahim Bilčević, hafiz Aziz Alili, Mustafa Isaković, Muhsin Suleyman (Sjeverna Makedonija), Hasan Kusgoz (Turska), te ansambl Mesudija, hor Stambol iz Novog Pazara i Omladinski hor iz Zenice, upriličili su predivnu atmosferu sa puno emocija.

There are no comments yet.

Leave a Reply