Odbor utvrdio prijedloge za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini

Odbor za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini, danas je, na Petoj  sjednici, utvrdio prijedloge za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini i uputio ih Gradskom vijeću Grada Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje.

Javni poziv za predlaganje kandidata, za ovu godinu je bio otvoren od 07.01. do 28.01.2019. godine. U roku utvrđenom u Javnom pozivu, Gradskom vijeću Grada Sarajeva je dostavljeno 46 prijedloga i 51 podrška prijedlozima za 28 kandidata za dodjelu Nagrade.

Odbor u sastavu Prof. Dr. Velija Katica, predsjedavajući; mr. Tea Mušić, zamjenica predsjedavajućeg; Srđan Srdić član; Mira Jurić, članica; Samir Fazlić, član; Miroslav Živanović, član; Dado Stojnić, član;  Dženana Zlatar, članica; Hadžan Konjo, član; Novka Agić, članica; Igor Baroš, član; Elma Tuzlić, članica i Benjamin Isović, član, razmatrao je pristigle prijedloge u  skadu sa  Odlukom o uslovima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 3/17 – prečišćeni tekst  i 49/17) i usvojenim Postupkom.

Na današnjoj, Petoj sjednici, Odbor je  utvrdio Izvještaj o svom radu za Gradsko vijeće. Uz Izvještaj je Gradskom vijeću uputio i prijedloge odluka za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini, na razmatranje i konačno odlučivanje, za sljedeće kandidate:

  • u oblasti kulture i umjetnosti – Prof.dr. Franjo Topić
  • u oblasti zdravstva i socijalne zaštite – Prof.  dr. Fahrudin Smajlović
  • u drugim oblastima rada i stvaralaštva – Bogić Bogićević.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na svojoj sjednici koja se planira održati u prvoj polovini mjeseca marta, razmotriti i donijeti konačne odluke o dodjeli „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini.

PREDSJEDAVAJUĆI ODBORA
Prof. Dr. Velija Katica, s.r.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply