Odata počast ubijenim sugrađanima u Osnovnoj školi „Skender Kulenović“ na Dobrinji

Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edina Gabela, danas je, u ime Grada Sarajeva, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odala počast ubijenim sugrađanima u Osnovnoj školi „Skender Kulenović“ na Dobrinji.

Na tom mjestu, prije 25 godina, od granate ispaljene sa agresorskih položaja, čekajući u redu za vodu, ubijeno je sedmero, dok je teže i lakše ranjeno dvanaest naših sugrađana.

Tog tragičnog dana, ubijeni su Kenan Čizmić, Rešad Imamović, Izet Kadić, Sulejman Mehmedović, Bahrija Sijerčić, te Nura i Safet Lončar. Na spomen-obilježju ubijenim sugrađanima koji se nalazi u atriju škole, napisana su i imena Denisa Bosankića i Mirsada Hodžića, učenika ove škole koji su poginuli na Dobrinji tokom agresije na našu zemlju.

S ovog mjesta je, između ostalog, poručeno kako je veoma važno podsjećati na opsadu Sarajeva i brojne patnje kojima su u tom periodu svakodnevno bili izloženi građani Sarajeva, bez osnovnih životnih uvjeta, izloženi stalnim granatiranjima.

Osim predstavnika Grada Sarajeva, obilježavanju godišnjice, prisustvovale su porodice, rodbina i prijatelji ubijenih, te predstavnici Kantona Sarajevo, Unije civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad, Općinskog odbora SDA Novi Grad, Savjeta mjesne zajednice Dobrinja B, te Osnovne škole „Skender Kulenović”.

There are no comments yet.

Leave a Reply