Obilježena 26. godišnjica pogibije Safeta Hadžića i njegovih saboraca

 

 

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježju brigadnom genaralu Armije RBiH rahmetli Safetu Hadžiću, danas je obilježena 26. godišnjica pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata, dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” i njegovih saboraca.

Tim povodom, zamjenice Predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edina Gabela i  Mira Jurić, te pomoćnik Gradonačelnika za evropske integracije i EU fondove Elvir Hadžiahmetović, položili su cvijeće i odali počast na spomen-obilježju ispred zgrade Općine Novi Grad.

Na današnji dan, prije 26. godina, Safet Hadžić je zajedno sa saborcima Nerminom Zeljkovićem, Seadom Velićem, Fahrudinom Čavčićem, Almirom Islamovićem i Senadom Čirićem izgubio život na kapiji preduzeća “Pretis”, prilikom pokušaja da iz kruga tog preduzeća izvuče naoružanje i municiju neophodnu za odbranu Sarajeva.

Obilježavanju godišnjice, prisustvovali su, između ostalih, članovi porodica, rodbina,  prijatelji i saborci, te  predstavnici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Kantonalnog  ministarstva za boračka pitanja, općina Novi Grad i Centar, kao i  Oružanih snaga BiH, novogradskih udruženja i drugih brigada u Kantonu Sarajevo, te drugi zvaničnici iz zakonodavne i izvršne vlasti.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply