Obilježena 26. godišnjica masakra u ulici Hakije Turajlića na Dobrinji

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti nevino ubijenim sugrađanima, obilježena je 26. godišnjica masakra počinjenog u ulici Hakije Turajlića do broja 39, na Dobrinji.

Tim povodom, u ime Grada Sarajeva, zamjenica Predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edina Gabela odala je počast i položila cvijeće na mjesto stradanja.

Na tom mjestu je, od rasprskavajuće minobacačke granate ispaljene sa agresorskih položaja, poginulo 13 naših sugrađana, a 14 ih je teže i lakše ranjeno.

Tog tragičnog dana, dok su čekali u redu da naspu vodu iz bunara,  ubijeni su Ilham Jelovac, Ajdin Kirlić, Ljiljana Matić, Nedžiba Mehonić, Rahima Mehonić, Sedajeta Mehonić, Dragica Mićanović, Sulejman Selimović, Zoran Simić, Enisa Talić, Ibro Talić, Jasna Tvrtković i Stela Tvrtković.

S ovog mjesta je, između ostalog, poručeno kako je veoma važno podsjećati na opsadu Sarajeva i brojne patnje kojima su u tom periodu svakodnevno bili izloženi građani Sarajeva, bez osnovnih životnih uvjeta, izloženi stalnim granatiranjima.

Na mjestu počinjenog zločina koji se dogodio na današnji dan 1993. godine počast su odali, između ostalih, članovi porodica i prijatelji, delegacije Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad Sarajevo, te predstavnici Unije civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo i Mjesne zajednice „Dobrinja B“.

There are no comments yet.

Leave a Reply