Obilježena 25. godišnjica ubistva šest članova porodica Tatarević i Dragnić u ulici Musala

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, danas je, u ulici Musala broj 1, u Općini Centar, obilježena godišnjica ubistva porodica Tatarević i Dragnić. Tim povodom, u ime Grada Sarajeva, zamjenice Predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edina Gabela i Mira Jurić odale se počast i položile cvijeće na mjesto stradanja.

Na današnji dan, 1994. godine, od granate ispaljene s agresorskih položaja, ubijeno je šest članova porodica Tatarević i Dragnić, među kojima i dvoje djece.

Tragičnog dana život su izgubili Asja i Nadan Tatarević, njihova majka Dženana, otac Adnan, te Nadžija i Veseljko Dragnić, dok je teško ranjen Mensur Dragnić.

Na značaj obilježavanja ovog datuma, u izjavi za medije, podsjetila je  Edina Gabela, zamjenica Predsjedavajućeg Gradskog vijeća koja se prisjetila ovog strašnog zločina kada je granata s brda iznad Sarajeva pogodila stan u kojem su članovi porodica Dragnić i Tatarević ručali. „Grad Sarajevo će, i ubuduće, njegovati kulturu sjećanja, kako ovakvi i slični zločini ne bi bili zaboravljeni”, istakla je, između ostalog, Edina Gabela.

Pored delegacije Grada Sarajeva, obilježavanju godišnjice prisustvovali su članovi porodica ubijenih, te predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

There are no comments yet.

Leave a Reply