Obilježena 23. godišnjica od ubistva učiteljice Fatime Gunić i njenih učenika Adisa Mujala,Vedada Mujkanovića i Feđe Salkića

01

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je u Sarajevu,  na Ali-pašinom Polju (Trg ZAVNOBiH-a ispred broja 18), obilježena godišnjica ubistva naših sugrađana. Tim povodom, u ime Grada Sarajeva, gradski vijećnici, Enes Husejnović, Jasmin Smječanin i Hasan Hodžić odali su počast i položili cvijeće na mjesto stradanja.

Tog tragičnog dana, prije 23 godine, agresorska granata ispaljena sa položaja iz pravca Nedžarića, pogodila je prostorije u kojima se održavala nastava. Ubijeni su učiteljica Fatima Gunić i njeni učenici Adis Mujalo, Vedad Mujkanović i Feđa Salkić. Tada su teže i lakše ranjena još 23 učenika.

02

Sa ovog mjesta, učenici Osnovne škole „Fatima Gunić“ danas su poslali poruku mira na različitim jezicima. „Neka vlada mir u svijetu i neka sva djeca budu sretna. Ljudi koji mogu da biraju, uvijek će odabrati mir“, poručili su, između ostalog, učenici.

03

Obilježavanju godišnjice prisustvovali su, između ostalih, porodice i prijatelji ubijenih, predstavnici Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, Osnovne škole “Fatima Gunić”, mjesne zajednice, kao i mnogobrojni  građani.