GRAD SRAJEVO NAJAVIO DOČEK NOVE GODINE UZ NASTUP GRUPE „DUBIOZA KOLEKTIV“ – ZAMJENICA PREDSJEDAVAJUĆEG MIRELA DŽEHVEROVIĆ POZVALA SUGRAĐANE I GOSTE NA DOČEK

   

Na press konferenciji, koja je danas održana u Vijećnici, najavljen je koncert grupe „Dubioza kolektiv“, uz koje će građani i gosti Sarajeva dočekati Novu 2023. godinu.

Prisutnim predstavnicima medija javnog informisanja obratili su se predstavnici institucija učesnika u organizaciji događaja: premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto, gradonačelnica Benjamina Karić, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda  i Maja Arslanagić-Kalajdžić, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.                         

Uz poziv sugrađanima i gostima da se pridruže Javnom dočeku Nove godine u Sarajevu, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović istakla je predanost Grada Sarajeva na vraćanju javnog dočeka Nove godine na ulice Sarajeva nakon pandemije koja je uzela svoj danak u svakom aspektu društva i podsjetila na višestruku dobrobit organizacije ovog događaja: ekonomsku, kulturološku i društvenu.

Dodala je nastojanja Grada Sarajeva da nudi uvijek najbolje i time pozicionira Sarajevo kao kulturni centar ne samo Zapadnog Balkana, već i šire. Gostima je poželjela da ponesu dobre priče i uspomene iz Sarajeva.                                   

Izvođače je predstavila riječima: „Dubioza kolektiv je primjer radne etike na koji se vrijedi ugledati i dokaz da naša kreativna industrija može naći svoje mjesto na savremenoj internacionalnoj sceni ako hrabro, odlučno, uporno, slobodno i nadahnuto djeluje.“

Svoje obraćanje završila je pozivom sugrađanima i gostima da upravo u Sarajevu provedu „najluđu noć“, dodavši: „Nova godina je novi početak, a kako početi nego sa našim domaćim brendom koji je prepoznat u cijelom svijetu – „Dubioza kolektiv“.

There are no comments yet.

Leave a Reply