Grad Sarajevo i MUP Kantona Sarajevo nastavljaju uspješnu saradnju

Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović i gradonačelnica Benjamina Karić danas su, u Vijećnici, primili ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admira Katicu i   komesara Fatmira Hajdarevića.

Ovaj susret je nastavak dosadašnje izuzetno dobre saradnje koja je i danas ocijenjena primjerom uspješnog poslovnog odnosa.

Predsjedavajući Ademović i gradonačelnica Karić su gostima predstavili projekte Grada Sarajeva koji uskoro slijede, ali i nove koji se planiraju u narednom periodu.

Pozvali su MUP Kantona Sarajevo da se kao sigurnosna institucija pridruži realizaciji ovih projekata, što su predstavnici MUP-a sa zadovoljstvom prihvatili.

Predstavnici Grada Sarajeva su upoznali goste s inicijativom da Grad Sarajevo sudjeluje sa finansijskim sredstvima u projektu nabavke svečanih policijskih uniformi koje će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo koristiti za  svečane i protokolarne događaje u gradu Sarajevu te i na taj način, doprinijeti održavanju integriteta i digniteta institucija u glavnom gradu.

U srdačnom razgovoru je iskazana namjera produbljivanja saradnje, s posebnim osvrtom na aktuelnu ljetnu turističku sezonu u kojoj se već broje milionska noćenja.

Na kraju su predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo iskazali spremnost za davanje podrške razvoju grada Sarajeva u svakom segmentu u kome ova institucija može dati svoj doprinos.

There are no comments yet.

Leave a Reply