Dr. Gavrić za BH Radio 1 o Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu EYOF 2019

Dr. Igor Gavrić, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva, gostovao je u emisiji „Aktuelno“ BH Radija 1 gdje je govorio o Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu  EYOF 2019  koji će se održati od 10. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Gosti emisije su bili i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Siniša Kisić i ambasador EYOF-a Nikola Bilić.

U svom gostovanju, predsjedavajući Gradskog vijeća dr. Gavrić je istakao da je EYOF-u 2019. najznačajniji sportski događaj poslije Zimskih olimpijskih igara, te da se  održavanjem  Evropskog omladinskog olimpijskog festivala mladih vraća olimpijski duh na ove prostore.

Dr. Gavrić  je naglasio  kako je sve spremno za održavanje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF-a), te da je EYOF šansa da se gradu vrati stari sjaj i da ponovo postane kako sportski tako i turistički centar, u smislu razvoja zimskog turizma.

Potom je napomenuo da će se u Sarajevu, po drugi put njegovoj  historiji, zapaliti olimpijski plamen na Svečanoj ceremoniji otvorenja na olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase“.

„Mladima iz cijele Evrope želimo predstaviti Sarajevo u najboljem svjetlu, iz kojeg će ponijeti najljepše uspomene, istakao je, između ostalog,  dr. Gavrić.

Također je dodao da je EYOF potvrda spremnosti Sarajeva i Istočnog Sarajeva da sarađuju na projektima od interesa za naše građane, te da  EYOF pruža izuzetnu priliku za razvoj i promociju sporta i turizma, kao i  nove šanse za mlade.

„Koliki je značaj ove manifestacije za Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane saznat ćemo tek kada bude završena i kada sumiramo rezultate“, rekao je, između ostalog, dr. Gavrić.

Na kraju je dr. Gavrić poželio dobrodošlicu za oko 1.600 mladih takmičara iz 46 zemalja, te svim drugim gostima koji će doći u naš olimpijski grad i biti dio najznačajnijeg sportskog događaja poslije Zimskih olimpijskih igara.

There are no comments yet.

Leave a Reply