Dr. Dragan Stevanović prisustvovao Svečanoj akademiji u Banja Luci u povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća dr. Dragan Stevanović danas je prisustvovao Svečanoj akademiji, koja se održala u Banjalučkom velesajmu u povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, a po javno upućenom pozivu organizatora.

„Danas su širom Bosne i Hercegovine brojne delegacije položile cvijeće i odale počast na spomen obilježjima te Svečanom akademijom ili na drugi prigodan način, obilježile današnji dan. Opredijelili smo se da ove godine prisustvujem obilježavanju praznika naše domovine i u Banja Luci”, istakao je dr. Stevanović.

Kazao je kako budućnost pripada onima koji žele da gledaju naprijed te da je današnji dan u Banja Luci dokaz da zajedno, mirom i tolerancijom, možemo graditi bolje i pravednije društvo, u multietničkom okruženju koje je osnovno obilježje Bosne i Hercegovine. „Sa ovog prostora mi danas šaljemo poruku o nedjeljivoj Bosni i Hercegovini, poruku da želimo graditi jaku i prosperitetnu državu te zajedničkim radom i zalaganjem nastaviti doprinositi daljnjoj izgradnji i napretku naše domovine Bosne i Hercegovine“, istakao je dr. Stevanović.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply