Delegacija Grada Sarajeva za 6. april odala počast i položila cvijeće na spomen-obilježja

Delegacija Grada Sarajeva za 6. april odala počast i položila cvijeće na spomen-obilježja

Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, gradonačelnik Abdulah Skaka, predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović sa zamjenicima Draganom Stevanovićem i Mirelom Džehverović i  gradski vijećnici, odali su počast i položili cvijeće na spomen-obilježju Vječna vatra, mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića i šehidsko mezarje „Kovači“, Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine i na mezar ubijenih policajaca u Velikom parku.

“Historija našeg grada počiva na slavnoj, ali i teškoj prošlosti. Aktuelna gradska administracija je, na važne i sudbonosne historijske datume kao što je 6. april, ovom gradu i svim njegovim stanovnicima poklanjala revitalizirane simbole. Simbole uzdizanja i neuništivosti Sarajeva, nikad pokorenog grada”, kazao je gradonačelnik Skaka, te dodao da je upravo to jedan od najboljih načina čuvanja identiteta bh. prijestolnice.

Delegacija Grada Sarajeva je, također, danas odala počast i položila cvijeće na gradska groblja Lav, Sv. Josip, Sv. Marko i Mezarje Stadion-Koševo, bistu Vladimira Perića Valtera, Spomen-park Vraca, Policijsku školu Vraca, Staro jevrejsko groblje , te na Centralno spomen-obilježje ispred Općine Novi Grad.

There are no comments yet.

Leave a Reply