Delegacija Grada Sarajeva prisustvovala obilježavanju   Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2021.  

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2021, a na poziv gradonačelnika Grada Vukovara prof. Ivana Penave, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Dragan Stevanović i gradski vijećnik Seid Škaljić boravili su u službenoj posjeti ovom gradu.

Delegacija Grada Sarajeva je, u okviru dvodnevnog programa obilježavanja godišnjice vukovarskog stradanja, prisustvovala i prigodnom programu „Vukovar mjesto posebnoga domovinskog pijeteta“, u krugu vukovarske bolnice.

Potom se u Koloni sjećanja uputila križnim putem dugim 5,5 kilometara do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata te odala počast i položila cvijeće svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima, kao i svim nevinim žrtvama domovinskog rata.

Sa obilježavanja 30. godišnjice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2021. poručeno je: „Današnje misli su uz veliki pijetet i poštovanje usmjerene prema onima kojih više nema, kao i prema onima koji su na bilo koji način doprinijeli obrani Vukovara i Hrvatske”.

Prema procjenama, ovogodišnja Kolona sjećanja brojala je 70 000 učesnika koji su iz svih krajeva Hrvatske i svijeta došli odati počast žrtvi Vukovara.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply