Delegacija Grada Sarajeva odala počast i položila cvijeće povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicima Harisom Bašićem i Anjom Margetić i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović sa zamjenicima Draganom Stevanovićem i Mirelom Džehverović odali su počast povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Delegacija Grada Sarajeva odala je počast i položila cvijeće na mezarju Kovači i na spomen-obilježjima na gradskom groblju Lav i Koševo, gdje su sahranjeni poginuli pripadnici Armije RBiH.

“Na ovaj historijski i istinski dan ponosa, obilježavamo 29. godišnjicu formiranja Armije RBiH, čiji su pripadnici svih naroda i svih vjera, samoorganizovani uz slogu i zajedništvo, zaštitili i odbranili svoju zemlju, grad, porodicu, čast, dostojanstvo.

Oni su najzaslužniji za naš današnji mir, slobodu i nezavisnost jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, za organizovanje i razvoj današnjih savremenih Oružanih snaga, odbrambenog i sigurnosnog sistema naše države”, istakla je, između ostalog, u čestitci upućenoj svim bosanskohercegovačkim patriotima, gradonačelnica Karić.

Delegacija Grada Sarajeva je odala počast i položila cvijeće i na gradskom groblju Sveti Josip i Sveti Marko.

“Uz iskrenu zahvalnost za sve što su uradili za našu slobodu, mir, teritorijalni integritet i suverenitet domovine Bosne i Hercegovine, naša je obaveza da njegujemo historiju sjećanja na herojsku borbu stvaranja jedinstvene, suverene i slobodne Bosne i Hercegovine”, rekao je predsjedavajući Ademović.

 

 

There are no comments yet.

Leave a Reply