Delegacija  Grada Sarajeva boravila u službenoj posjeti gradu Izmiru

Na poziv gradonačelnika Izmira gosp. Mustafe Tunç Soyera, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović i gradski vijećnici Alem Logo i Danijela Šahat, u ime Grada Sarajeva, boravili su u službenoj posjeti ovom gradu.

U okviru zvaničnog programa posjete, delegacija Grada Sarajeva je prisustvovala ceremoniji svečanog otvaranja tradicionalnog Festivala folklora i kulture balkanskih naroda koji se održava u periodu od 25.09. do 03.10.2021. godine te protokolarnim događajima iz programa obilježavanja ove manifestacije.

Zamjenik gradonačelnika grada Izmira gosp. Mustafa Özuslu upriličio je prijem za delegaciju Grada Sarajeva tokom kojeg je razgovarano o intenziviranju saradnje ova dva grada te inicijativi o potpisivanju sporazuma o bratimljenju između Grada Sarajeva i Grada Izmira. Tokom susreta, gosp. Özuslu se zahvalio delegaciji Grada Sarajeva što je svojim prisustvom uveličala obilježavanje 15. godišnjice tradicionalnog Festivala folklora i kulture balkanskih naroda te izrazio želju da se intenzivira saradnja dvaju gradova.

Delegacija Grada Sarajeva se sastala i sa načelnikom izmirske opštine Karsiyaka Belediye dr. Cemilom Tugay gdje se razgovaralo o procesima i projektima koji su u fokusu ove opšine kao što su zelene politike i komunalna infrastruktura. Glavni fokus razgovora je bio na prezentaciji mjera i aktivnosti  u oblasti skrbi i brige o starijoj populaciji, a kroz sistemsko rješavanje na nivou Grada i gradskih opština.

There are no comments yet.

Leave a Reply