Delegacija Grada Sarajeva boravila u prvoj službenoj posjeti Gradu Beogradu

Na poziv gradonačelnika grada Beograda, Siniše Malog, gradonačelnik Sarajeva mr. Abdulah Skaka, predsjedavajući Gradskog vijeća dr. Igor Gavrić, te  gradski vijećnici Nuko Grebović, Miro Lazović i Srđan Simonović boravili su u prvoj, službenoj, zvaničnoj posjeti Gradu Beogradu, nakon rata.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, upriličili su  bilateralni sastanak sa delegacijom Grada Sarajeva tokom kojeg je, između ostalog, razgovarano o unaprijeđenju odnosa u svim oblastima, a posebno u oblasti turizma, kao i o promociji Beograda u Sarajevu i Sarajeva u Beogradu, te zajedničkim nastupima na međunarodnim sajmovima Grada Sarajeva i Grada Beograda. Na sastanku su razmijenjena iskustva oko funkcionisanja predstavničkih tijela građana grada Beograda i grada Sarajeva, te su dogovoreni budući susreti vezani za određene događaje.

Tako će,  između ostalog, Grad Sarajevo,  biti domaćin članu Gradskog vijeća Dragomiru Petronijeviću, zaduženom za ekonomiju i razvoj,  na Drugom regionalnom forumu inovacija “Sarajevo Unlimited 2017“, koji će biti održan uskoro.

Delegaciji Grada Sarajeva je, između ostalog, predstavljen i jedan od najznačajnijih projekata „Beograd na vodi“.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply