Delegacija Grada Beča u službenoj posjeti Sarajevu

 


Delegacija Grada Beča predvođena članom Vlade za resore finansija, privrede, rada, međunarodnih odnosa i komunalnih preduzeća Peter Hankeom, boravi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Njihov domaćin u sarajevskoj Vijećnici bila je gradonačelnica Benjamina Karić sa zamjenikom Harisom Bašićem, predsjedavajućim Gradskog vijeća Jasminom Ademovićem i dopredsjedavajućom Mirelom Džehverović.

Razgovarali su o dugoročnoj viziji Sarajeva kao moderne, evropske metropole, urbanoj mobilnosti, temama koje se tiču primjene „smart city“ strategije po uzoru na, između ostalih, austrijsku prijestolnicu koja je ponovo proglašena najboljim mjestom za život.

Karić ističe da je ponosna na pozitivne primjere mobilnosti u Sarajevu:

“Aktuelna administracija aktivno radi na poboljšanju kvalitete života u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. U saradnji sa drugim nivoima vlasti, ali i prijateljima širom Evrope čemu svjedoči i današnji susret, slijedimo inovativna i održiva rješenja. U tom procesu involviramo naše sugrađane, ali i javnu upravu, akademsku zajednicu, društveno-odgovorne kompanije…”

Sagovornici su se podsjetili na nedavni susret u Beču, kada su u fokusu njihovog razgovora bile upravo teme privrede, logistike, energije i okoliša.                                                                         

There are no comments yet.

Leave a Reply