Bivši predsjednik Republike Sjeverne Makedonije Branko Crvenkovski prihvatio kandidaturu za dodjelu priznanja „Počasni građanin Grada Sarajeva“

Predsjedavajući Gradskog vijeća dr. Igor Gavrić je, sa svojom zamjenicom Edinom Gabelom i  gradskim vijećnicima Nukom Grebovićem, Velijom Katicom, Mirom Lazovićem i Sanelom Fijuljanin, u ime Grada Sarajeva, predložio da se bivši predsjednik Republike Sjeverne Makedonije Branko Crvenkovski kandiduje za dodjelu priznanja „Počasni građanin Grada Sarajeva“.

Bivši predsjednik Republike Sjeverne Makedonije Branko Crvenkovski je prihvato prijedlog, te potpisao izjavu o prihvatanju kandidature.

„Počasni građanin Grada Sarajeva“ je Priznanje koje se dodjeljuje građanima Bosne i Hercegovine i stranim državljanima. Počasnim građaninom može se proglasiti i strani državljanin koji je ostvario naročit doprinos razvoju i afirmaciji Grada, te razvoju međunarodnih i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije među ljudima.

There are no comments yet.

Leave a Reply