Ademović i Avdić održali sastanak sa direktorima Sarajevske filharmonije i Narodnog pozorišta

 

Danas su se predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović, u funkciji predsjedavajućeg Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. u Sarajevu,  i zamjenik gradonačelnice Samir Avdić sastali sa Vedranom Tuce, direktorom  Sarajevske filharmonije i Dinom Mustafićem, direktorom Narodnog pozorišta.

Tema sastanka je bila 40. godišnjica obilježavanja Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

Predsjedavajući Ademović je upoznao prisutne o aktivnostima koje se vode na pripremi i organizaciji obilježavanja 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, a pod okriljem Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Nakon kratkog predstavljanja aktivnosti Odbora, izdvojio je održavanje Svečane akademije, centralnog događaja ove manifestacije, te istakao da će sinergija između Grada Sarajeva, Sarajevske filharmonije i Narodnog pozorišta doprinijeti stvaranju sveobuhvatnog programa Svečane akademije koja će, između ostalog, obogatiti ovu godišnjicu.

Uslijedio je razgovor u kome su prisutni iskazali interesovanje i spremnost za saradnju te naglasili važnost obilježavanja ove značajne godišnjice.

There are no comments yet.

Leave a Reply