Predsjedavajući Gradskog vijeća ugostio vlasnika grupacije „Malak” i  upoznao se sa investicijama ove grupe u Sarajevu i BiH te o namjeri za daljnje investiranje

Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović danas je upriličio sastanak sa predstavnicima grupacije „Malak“. Sastanku je prisustvovao vlasnik grupacije „Malak“ Saud Alanazi i Orhan Spahić, direktor Grupacije. Sastanku je prisustvovao i Sejad Đozo, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar.

Gosp. Saud Alanazi je upoznao predsjedavajućeg Ademovića o poslovanju kompanije „Malak” te novim planovima ove velike Grupacije. Istakao je da promišljenim investiranjem u oblasti drvne industrije, hotelijerstva te prometa nekretninama, „Malak” grupacija želi učvrstiti svoju poziciju u bosanskohercegovačkom društvu i biti prepoznatljiva kao pokretač zapošljavanja mladih i razvoja Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Grupacija „Malak” je još  2017. godine proglašena od strane Agencije za promociju direktnih stranih investicija u BiH (FIPA) kao jedan od najznačajnijih direktnih stranih investitora u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Ademović je informisao goste o aktivnostima koje provode aktuelni organi Grada i gradska administracija, kao i o realizaciji započetih te planiranim projektima kojim će ovaj saziv Gradskog vijeća nastojati ispuniti viziju Sarajeva u narednom periodu. Potom je predstavio određene projekte Grada Sarajeva u oblasti komunalne, saobraćajne, kulturne, obrazovne i sportske infrastrukture.

Naglasio je i važnost realizacije projekta obnove bob staze na Trebeviću  koja bi trebala ponovo biti značajna turistička atrakcija i važan segment u razvoju turizma u Kantonu Sarajevo, jer je dio projekta zajedničke kandidature Barcelone i Sarajeva za Olimpijske igre 2030. godine.

Razgovarano je i o drugim važnim projektima Grada Sarajeva, Općine Centar te drugih gradskih općina, a  koji se planiraju realizovati za dobrobit građana Sarajeva.

Na kraju sastanka, Ademović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je grupacija „Malak” spremna nastaviti daljnje investiranje u Sarajevu, a što znači i otvaranje novih radnih mjesta, posebno za mlade.

Gosp. Saud Alanazi se zahvalio predsjedavajućem Ademoviću na prijemu te su razmijenjeni prigodni pokloni.

 

 

There are no comments yet.

Leave a Reply