Predsjedavajući Ademović upriličio prijem za Anesa Ličinu

Danas je predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović upriličio prijem za pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Anesa Ličinu koji je na ovogodišnjim 9. Evropskim policijskim igrama, u španskom gradu Torrevieja, osvojio dvije medalje.

Poseban osjećaj ponosa i časti je predstavljati svoju državu i grad na igrama u kojima je učestvovalo više od 3.000 sportista iz 30 zemalja, kazao je Ličina koji je bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine i koji je kategoriji do 90 kg osvojio srebro, dok je u brazilskom džiju-džicu, u kategoriji GI do 94 kg, osvojio bronzanu medalju.

Istakao je da je tokom polufinalne borbe u judo takmičenju doživio ozbiljnu povredu nožnog prsta, tako da je umjesto na dodjeli medalja, bio u bolnici na saniranju povrede i operaciji. Bronzanu medalju u brazilskom džiju-džicu osvojio je u ovakvom stanju, povrijeđen.

Predsjedavajući Ademović zaželio je Ličini brz oporavak i još mnogo uspješnih trenutaka u budućim takmičenjima, te istakao da su  njegova upornost i trud inspiracija mnogima u našoj zajednici i šire.

„Velika odgovornost je na svima nama da damo podršku i našim sportistima, a što će zasigurno biti vidljivo kroz još veću društvenu korist u oblasti sporta”, rekao je, na kraju susreta, predsjedavajući Ademović.

There are no comments yet.

Leave a Reply