Gradska vijećnica Biljana Lazarević i gradski vijećnik Srđan Simonović, u ime Grada Sarajeva, odali počast i položili cvijeće na spomen-obilježje žrtvama masakra koji se desio prije 28 godina u ulici Dženetića Čikma 10, u općini Stari Grad

 

Gradska vijećnica Biljana Lazarević i gradski vijećnik Srđan Simonović, u ime Grada Sarajeva, danas su odali počast i položili cvijeće na spomen-obilježje žrtvama masakra koji se desio prije 28 godina u ulici Dženetića Čikma 10, u općini Stari Grad.

Tog 25. juna, ratne 1995. godine, tragično su stradale Sidbela Zimić (devet godina), Amina Pajević (11) i Ljiljana Janjić (12), a teže i lakše je povrijeđeno još desetoro djece. Svjedoci događaja pamte da su djeca ubijena granatom ispaljenom sa agresorskih položaja dok su se igrala ispred svoje zgrade.

Povodom ovog tužnog datuma, danas su se na mjestu pogibije, pored predstavnika Grada Sarajeva, okupile i odale počast porodice i prijatelji žrtava, predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine i predstavnici Općine Stari Grad.

There are no comments yet.

Leave a Reply