Delegacija Grada Sarajeva u posjeti novoizabranom načelniku Općine Stari Grad Sarajevo: Dogovorena zajednička saradnja na kapitalnim projektima

Gradonačelnica Sarajeva Benjaminu Karić i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović danas su posjetili novoizabranog načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića.

U ime Grada Sarajeva, Gradskog vijeća Grada Sarajeva, čestitali su načelniku na izboru i poželjeli mu uspjeh u radu.

Ovaj susret je označio početak saradnje između lokalne vlasti s novim načelnikom i aktuelne gradske vlasti, naglašavajući važnost partnerstva između Općine Stari Grad Sarajevo i Grada Sarajeva, a kako bi se zajedno radilo na unaprjeđenju života građana.

Načelnik Čengić je istakao svoju posvećenost jačanju lokalnih institucija i potrebu za zajedničkim naporima ka ostvarenju boljeg okruženja za sve stanovnike Starog Grada i Sarajeva.

Nakon posjete načelniku, uslijedio je radni sastanak u proširenom sastavu predstavnika organa Grada Sarajeva i organa Općine Stari Grad.

Ovaj susret je bio prilika za razgovor o ključnim projektima i planovima za budućnost.

Delegacija Grada Sarajeva izrazila je spremnost da pruži sveobuhvatnu podršku projektima koji će unaprijediti infrastrukturu, kulturu i socijalni aspekt života u općini.

Dogovoreno je da će se u decembru potpisati Sporazum između Općine Stari Grad Sarajevo i Grada Sarajevo o realizaciji nekoliko ključnih projekata, među kojima su i rekonstrukcija vrtića „Agan Bostandžić“, izgradnja „View Point vidikovca na Špicastoj stijeni“, izgradnja igrališta „Medrese“, rekonstrukcija fasada u ulici Zelenih beretki, izgradnja Zip Line-a i dr.

Na kraju susreta izražen je optimizam i spremnost za buduću saradnju, uz čvrsto partnerstvo u ostvarivanju ciljeva koji će doprinijeti napretku i prosperitetu svih građana općine Stari Grad Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo i gradski vijećnik Seid Škaljić, gradski i općinski vijećnici Vedad Deljković, Jasmin Skorupan, Muamer Mekić i Almedin Miladin, kao i predstavnici gradskih i općinskih službi.

There are no comments yet.

Leave a Reply