Delegacija Grada Sarajeva boravila u službenoj posjeti gradu Prato

U povodu obilježavanja 79. godišnjice oslobođenja grada Prata i historijske parade “Corteggio Storico 2023”, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović i gradske vijećnice Biljana Lazarević, Enisa Spahić i  Lajla Ćosović boravile su u službenoj posjeti ovom gradu.

Delegacija Grada Sarajeva prisustvovala je protokolarnim događajima iz programa obilježavanja ove manifestacije te, između ostalog, prezentaciji projekta “Zajedno za budućnost Evrope”, „Maršu mira“, kao i obilježavanju 35. godišnjice bratimljenja sa gradovima Ebensee, Wangen, te ceremoniji sadnje drveća u Giardino La Querce.

Tokom susreta s delegacijom Grada Sarajeva, gradonačelnik Prata Matteo Biffoni se zahvalio što Grad Sarajevo njeguje dugogodišnje pobratimske veze sa Gradom Prato te izrazio zadovoljstvo što su te veze još više ojačale u njegovom desetogodišnjem mandatu.

Grad Sarajevo i Grad Prato (R Italija) su pobratimi od 1997. godine.

Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović je istakla da Grad Sarajevo sa Gradom Prato njeguje iskreno prijateljstvo, koje je rezultiralo ostvarivanjem značajne saradnje za Grad Sarajevo.

“I ova posjeta ojačava obostranu želju za njegovanjem saradnje između naših gradova u svim oblastima, a posebno na realizaciji zajedničkih projekata, kao što su projekti u oblasti kulture i umjetnosti”, istakla je zamjenica Džehverović.

There are no comments yet.

Leave a Reply