Na Dan grada Sarajeva, u četvrtak, 6. aprila 2017. godine, u 19.30 sati, u Vijećnici, održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koju će otvoriti Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor dr. Gavrić. Pored vijećnika Gradskog vijeća, na sjednicu su pozvane i diplomate u BiH, predstavnici svih nivoa vlasti u zemlji, predstavnici boračkih organizacija, bivši gradonačelnici, dosadašnji dobitnici Šestoaprilske nagrade, te drugi gosti kao i gosti iz prijateljskih i bratskih gradova: Budimpešte, Zagreba, Dubrovnika, Novog Pazara, Prata, Pule, Brčkog, Mostara, Zvornika, te općine Fatif-Istanbul koji su se mogli odazvati pozivu.

Nakon prigodnog obraćanja gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake, uslijedit će proglašenje i dodjela  priznanja i nagrada u 2017. godini.

Sjednica će biti obogaćena umjetničkim programom.

Građani Sarajeva, Bosne i Hercegovine, regije i cijelog svijeta moći će, u direktnom TV prijenosu, pratiti Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva. Ove godine, Svečanu sjednicu će prenositi BHT1, TV SA i N1.

Pozivamo sve medijske ekipe, koje su se prijavile i akreditovale za Svečanu sjednicu, da se, u slučaju potrebe, slobodno obrate na našu e- mail adresu, kako bi adekvatno, bez smetnji,  popratili ovaj događaj i o njemu obavijestili javnost.