Najava održavanja Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na Dan grada Sarajeva, u subotu 6. aprila 2024. godine, u 17.30 sati, u Vijećnici će se održati Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva koju će otvoriti predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović.

Pored gradskih vijećnika na sjednicu su, između ostalih, pozvani predstavnici svih nivoa vlasti u zemlji, predstavnici ambasada i drugih međunarodnih institucija u BiH, organizacije civilnog društva i boračke organizacije, bivši gradonačelnici te druge zvanice, kao i gosti iz prijateljskih i bratskih gradova.

Nakon prigodnog obraćanja gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, uslijedit će proglašenje i dodjela priznanja i nagrada Grada Sarajeva u 2024. godini.

Sjednica će biti obogaćena umjetničkim programom.

Građani Sarajeva moći će u direktnom TV prijenosu pratiti Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva. Svečanu sjednicu će prenositi TVSA.

Najava održavanja konstituirajuće sjednice Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice ZOI 1984. Sarajevo

Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović zakazao je Konstituirajuću sjednicu Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu, koja će se održati dana 04.10.2023. godine, s početkom u 15.00 sati, u Ovalnoj sali Gradskog vijeća Grada Sarajeva, ul. Hamdije Kreševljakovića broj 3.

Na sjednici će se, između ostalog, razmatrati i Program obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu.

Potrebno je podsjetiti da je Gradsko vijeće Grada Sarajeva na svojoj 30. sjednici održanoj krajem jula mjeseca 2023. godine, svojom Odlukom formiralo Odbor za organizaciju ove manifestacije.
Odbor čine predstavnici Grada Sarajeva, Olimpijskog komiteta BiH, predstavnici različitih nivoa vlasti u BiH, od predstavnika Vijeća ministara do općina, predstavnici saveza zimskih sportova BiH, predstavnici subjekata koji upravljaju borilištima za takmičenja u zimskim sportovima i u gradu Sarajevo i u gradu Istočno Sarajevo, te predstavnici drugih javnih poduzeća i ustanova Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo i drugih subjekata koji će doprinijeti uspješnoj realizaciji ove manifestacije.
Odbor za organizaciju je osnovan, prije svega, da bi donio program obilježavanja ove značajne godišnjice, obezbjedio uslove za njegovu realizaciju i pratio pripreme, organizaciju i održavanje same manifestacije.

Odborom predsjedava Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a njegovi zamjenici su gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić i akademik Izet Rađo, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

 

Najava održavanja Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na Dan grada Sarajeva, u četvrtak 6. aprila 2023. godine, u 20.30 sati, u Vijećnici će se održati Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva koju će otvoriti predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović. Pored gradskih vijećnika, na sjednicu su, između ostalih, pozvani predstavnici svih nivoa vlasti u zemlji, predstavnici ambasada i drugih međunarodnih institucija u BiH, organizacije civilnog društva i boračke organizacije, bivši gradonačelnici te druge zvanice, kao i gosti iz prijateljskih i bratskih gradova.

Nakon prigodnog obraćanja gradonačelnice Grada Sarajeva Benjamine Karić, uslijedit će proglašenje i dodjela priznanja i nagrada Grada Sarajeva u 2023. godini.

Sjednica će biti obogaćena umjetničkim programom.

Građani Sarajeva moći će u direktnom TV prijenosu pratiti Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva. Svečanu sjednicu će prenositi TVSA.

Najava održavanja Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na Dan grada Sarajeva, u srijedu 6. aprila 2022. godine u 17.00 sati, u Vijećnici će se održati Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva koju će otvoriti predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović. Pored gradskih vijećnika, na sjednicu su, između ostalih, pozvani predstavnici svih nivoa vlasti u zemlji, predstavnici ambasada i drugih međunarodnih institucija u BiH, organizacije civilnog društva i boračke organizacije, bivši gradonačelnici te druge zvanice, kao i gosti iz prijateljskih i bratskih gradova.

Nakon prigodnog obraćanja gradonačelnice Grada Sarajeva Benjamine Karić, uslijedit će proglašenje i dodjela priznanja i nagrada Grada Sarajeva.

Sjednica će biti obogaćena umjetničkim programom.

Građani Sarajeva moći će u direktnom TV prijenosu pratiti Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva. Svečanu sjednicu će prenositi TVSA.

Pozivamo sve medijske ekipe koje su se prijavile za Svečanu sjednicu, da se, u slučaju potrebe, obrate na našu e-mail adresu, kako bi adekvatno, bez smetnji, popratili ovaj događaj i o njemu obavijestili javnost.

Najava održavanja Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Obavještavamo vas da će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva koja se tradicionalno održava 6. aprila, u povodu Dana grada Sarajeva, a koja je zbog pandemije COVID-19 odgađana, održati dana  07.10.2021. godine sa početkom u 19:00 sati u Vijećnici.

Na sjednici će biti dodijeljene nagrade i priznanja Grada Sarajeva i „Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva“ u 2021. godini.

Zbog higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi prisustvo medija nije moguće, izuzev TVSA koja organizuje prenos sjednice uživo. Televizija Sarajevo će omogućiti svim zainteresovanim medijima preuzimanje live signala HD rezolucije putem YouTube kanala TVSA.

Najava održavanja Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva

 

Na Dan grada Sarajeva, u četvrtak, 6. aprila 2017. godine, u 19.30 sati, u Vijećnici, održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koju će otvoriti Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor dr. Gavrić. Pored vijećnika Gradskog vijeća, na sjednicu su pozvane i diplomate u BiH, predstavnici svih nivoa vlasti u zemlji, predstavnici boračkih organizacija, bivši gradonačelnici, dosadašnji dobitnici Šestoaprilske nagrade, te drugi gosti kao i gosti iz prijateljskih i bratskih gradova: Budimpešte, Zagreba, Dubrovnika, Novog Pazara, Prata, Pule, Brčkog, Mostara, Zvornika, te općine Fatif-Istanbul koji su se mogli odazvati pozivu.

Nakon prigodnog obraćanja gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake, uslijedit će proglašenje i dodjela  priznanja i nagrada u 2017. godini.

Sjednica će biti obogaćena umjetničkim programom.

Građani Sarajeva, Bosne i Hercegovine, regije i cijelog svijeta moći će, u direktnom TV prijenosu, pratiti Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva. Ove godine, Svečanu sjednicu će prenositi BHT1, TV SA i N1.

Pozivamo sve medijske ekipe, koje su se prijavile i akreditovale za Svečanu sjednicu, da se, u slučaju potrebe, slobodno obrate na našu e- mail adresu, kako bi adekvatno, bez smetnji,  popratili ovaj događaj i o njemu obavijestili javnost.

Poziv medijima za akreditovanje ekipa koje će pratiti Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. aprila- Dana grada Sarajeva

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, održat će se 06.04.2017. godine, sa početkom u 19.30 sati, u Vijećnici.

Pozivamo Vas da akreditujete ekipu Vaše medijske kuće koja će pratiti ovaj veliki događaj. Molimo Vas da, do 27.03.2017. godine, dostavite imena medijske ekipe na fax: 217 546  ili e-mail: pr-gradskovijece@sarajevo.ba.

Akreditacije, koje su neophodne predstavnicima medija za nesmetano praćenje ovog događaja, moći ćete preuzeti na press konferenciji, koja će se održati prije Svečane sjednice.  O datumu i vremenu održavanja press konferencije ćete biti na vrijeme obaviješteni.