Delegacija Grada Sarajeva prisustvovala obilježavanju Dana Opštine Kumanovo

Povodom obilježavanja 11. novembra, dana Opštine Kumanovo, a na poziv gradonačelnika Kumanova Maksima Dimitrievskog, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva dr. Igor Gavrić, zamjenica Predsjedavajućeg Edina Gabela, te gradski vijećnici Nuko Grebović, Velija Katica, Miro Lazović i Sanela Holjan  boravili su  u službenoj posjeti Opšini Kumanovo.

Gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski upriličio je prijem za delegaciju Grada Sarajeva. Tom prilikom se zahvalio delegaciji Grada Sarajeva što je svojim prisustvom uveličala obilježavanje godišnjice Opštine Kumanovo, te izrazio želju da se, ubuduće, intenzivira saradnja Grada Sarajeva sa ovom opštinom.

U okviru zvaničnog programa posjete, delegacija Grada Sarajeva položila je cvijeće na spomen obilježje i odala počast oslobodiocima grada.

Potom  je prisustvovala Svečanoj sjednici u Nacionalnom kulturnom centru „Trajko Prokopiev”, na kojoj su uručene zahvalnice i plakete zaslužnim građanima koji su doprinijeli razvoju Opštine u različitim sferama društvenog života.

U sklopu svečanosti, delegacija je prisustvovala i  otvaranju likovne izložbe “Kumanovski likovni umjetnici 2019” koja sadrži slike nastale u različitim likovnim tehnikama, instalacijama i video umjetničkim projekcijama.

Ovogodišnje svečanosti u Kumanovu bile su u znaku 500. godišnjice od osnivanja grada i 75. godišnjice od oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

There are no comments yet.

Leave a Reply